Boottocht voor leerlingen hoogste klassen basisschool Maurik door ons mooie rivierengebied

Maurik, 07/07/2024

Voor leerlingen uit de hoogste klassen van de basisscholen in Maurik organiseert de Dijkwacht op zaterdag 7 september een boottocht door ons mooie rivierengebied. Het is een dagje leerzaam uitwaaien op de rivier, varend  langs uiterwaarden en rivierwerken (zoals de stuw, waterkrachtcentrale en de vismigratierivier).

Er worden nog contacten gelegd met Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer voor een inhoudelijke bijdrage in het programma.


Dankzij een prachtige bijdrage door “Buren bruist”, hebben we dit kunnen organiseren. 

Het is de bedoeling om met ongeveer 40 kinderen, 10 ouders/verzorgers en 5 docenten, onder de vlag van 10 ervaren kapiteins (met eigen schip), uit te varen. We willen om 10.00 uur starten met een bijeenkomst op de basisschool “De Hoeksteen”. Er zal dan een korte introductie zijn wat we deze dag gaan zien en waar al die “waterwerken” voor bedoeld zijn.


Om 11.00 uur start de  vaartocht  bij 1 van de jachthavens met daarna een lunch op evenemententerrein van eiland van Maurik . Op de boot kan een "logboek" over wat je gezien hebt worden gemaakt. Tussen 15.30 en 16.00  uur zijn we weer terug in de jachthavens.

Veiligheid staat centraal 

Schepen die meedoen moeten verzekerd zijn en zullen dat melden bij opgave. Voor alle opvarenden zijn er voldoende zwemvesten aan boord. De leerlingen moeten een zwemdiploma hebben en ze zullen zolang ze aan boord zijn,  de zwemvesten blijven dragen. We gaan uit van 3 tot 4 leerlingen en één begeleider per schip naast de kapitein. Bij ruime schepen komt daar nog een docent nog.


We kijken in ieder geval uit naar een leuke en hopelijk ook een beetje leerzame dag. Als het weer ook nog een beetje mee wil werken zou dat fijn zijn

De leerlingen kunnen zich alleen via de school aanmelden.